Interviu su CELSIUS 273 įkūrėja Gerda Liudvinavičiūte

Kas yra miestas ir kodėl jis mums toks svarbus

"CELSIUS 273 – tai temperatūra, įprasminanti atšiauriausią klimatą visatoje. -273 C. Riba, kurią pasiekus, išnyksta bet kokia gyvybės forma. Tyla ir amžinybė", – taip už savo kuriamų papuošalų vardo slypinčią reikšmę pristato Gerda Liudvinavičiūtė.

Papasakok, ką veikei iki sukurdama savo aksesuarų liniją?

Kiek pamenu, nuolat ieškojau ir ieškau savęs. Aš tikiu, kad kiekvienas žmogus turi talentą, tik,deja, ne visi spėja gyvenime jį atrasti. Aš skubu, nuolat skubu gyventi, bėgu, tarytum norėdama atrasti, pažinti ir išbandyti. CELSIUS 273 – turbūt vienas iš mano ieškojimų rezultatų, o kelias lig tol buvo spalvingas. Niekada nebuvau nuosekli, niekada per daug nemąsčiau, kur būsiu. Ir dabar nežinau. Rodos, pasaulis per didelis sustoti. Nežinojau, ką išties noriu sukurti, niekada savęs to neklausiu, tiesiog veikiu.

Kadaise grojau smuiku, mokykloje režisavau spektaklius, kūriau filmus, dainavau, rašiau, ieškojau, stebėjau ir gėriau gyvenimą sklidinais delnais. Baigiau visuomenės sveikatos studijas, dar studijuoju psichologiją, dirbu darželyje su vaikais ir mane tai „veža“. Keletą metų dirbau žurnale „Panelė“, rašiau apie madą bei organizavau fotosesijas, teko būti ir stiliste, nemažai dalyvavau studentiškose organizacijose.

Nenoriu rinktis, įsprausti save į prokrusto lovą, kurioje uždusčiau nuo monotonijos. Manyje visada virė atskiri segmentai, kurie mano kūryboje šiandien susipina į vientisą produktą. Tiesa, galbūt jau ryt nuspręsiu, kad viskas ne taip, reikia keisti, tiek produktą, tiek save. Gyvenimas nėra pastovus, tad net ir mūsų praeitis, galvočiau, kad nėra pastovi. Kiekvieną dieną į ją žvelgiame kitaip, atrandame joje naujų patyrimų, kurie svarbūs yra šiandien.

Interviu rasite čia:

https://www.cosmopolitan.lt/lt/ivaizdis/g-5853-isskirtiniai-papuosalai-skirti-tiems-kas-nemegsta-sarkisko-stiliaus